Pişirdiklerim/Tariflerim


Pişirdiğim, tasarladığım pastalarım, kurabiyelerim ve cupcake lerim diğer bloğumda

http://jjpasta.blogspot.com/



*********************************************************

Armut Reçeli

Neeeee,
Aisdik mi??
Evet ne yazık ki reçellerin hepsi asidik..

Ama ben kendimi biliyorum mutlaka, reçel yiyeceğim, bu yüzden kendim yaptım..

İlk defa denedim ve tadını çok sevdim, Ayva reçelini biliyorsanız ona ok benziyor..

Malzemeler:
Miktarlar biraz komik olabilir :) eğlenelim öyleyse.

Armut (1 kg dan 1 adet fazla)
Toz Şeker (1 kg dan daha az- 1 su bardağı kadar az) (ben çok şekerli sevmediğim için böyle yaptım, sen 1 kg kullanabilirsin)
Çubuk tarçın (1 adet)
Karanfil (5-6 adet)
Limon suyu (1 çorba kaşığı)
Tuz (iki üç tane)- bir çimdik bile değil


Yapılışı:
Armutları yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz.
Reçeli yapacağımız tencerenin içine istediğimiz şekilde doğruyoruz. Ben küp küp doğradım.
Üzerine toz şekeri döküyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp, bir gece bekletiyoruz.

Ertesi gün, şeker sulanmış oluyor.
İçine çubuk tarçın ve isteğe göre karanfilleri atıyoruz.





1 saat boyunca kaynatıyoruz. bir saat sonunda içine limon suyunu ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz. 2-3 tutam tuz ekleyip reçelimizi ocaktan alıyoruz.






Tencerenin üzerini börtü böcük düşmesin diye tülbent ile kapatabilirisiniz.
1 gün güneşte beklesin.
sonra kavanozlara boşaltıp afiyetle yiyebilirisiniz...




Afiyet Bal şeker olsun
:)

***********************

Bugün akşam yemeğe misafirim var,

O kadar yorgunum ki anlatamam.. 
Bu yüzden sadece makarna yapacağım, ayrıntıları ve tarifi yarına :)

***********

Süperdiii, ellerime Sağlık :)
Şimdi tarifini vereceğim sana, miktarlar göz kararı, nasıl severseniz, kaç kişiyseniz ona göre ayarlayın,
Ben 4 kişilik yaptım, kullandığım öçlüleri göz kararı yazabilirim,,


Karidesli Kremalı Makarna

Dondurulmuş Karides (400 gr)
Ceviz (1 avuç)
Krema (300 ml)
Pesto Sos (1 yemek kaşığı)
Kuru biber (3 adet)
Tereyağı (1 tatlı kaşığı)
Zeytin yağ (2 yemek Kaşığı)
Bir miktar tuz
Roka (5-6 dal)
Parmesan peynir
Barilla Penne makarna (250 gr)
Sirke (5-6 yemek kaşığı)
Sarımsak (5 diş)
Pul biber (1 çay kaşığı)


Yapılışı:


1) Öncelikle bir tencerede makarnamızı haşlıyoruz, sonra süzüyoruz, ve krema hazırlanırken bekletiyoruz.

Makarnanın çok haşlanmaması gerek, en azından biz Al dente seviyoruz, yani diri.

2) Başka bir tencerede, dondurulmuş karidesleri, kaynar sirkeli suyun içine atıyoruz, haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz.
Karidesler biraz kremayla da pişecek, ayarlamanızı ona göre yapın.

Sosunu hazırlamaya geldi sıra,

Bir tencerenin içine,
tereyağ, zeytin yağı, sarımsak ve pul biberi, iri parçalara ayırdığımız kuru biberi  atıyoruz. 5 dakika kadar, karidesler çok kızarmadan hafifçe pişiriyoruz. Üzerine krema ve pesto sosu ve ekliyoruz, biraz da tuz,
Sos koyulaşmaya başlıyor. Sos kaynadıktan sonra, üzerine cevizleri ve haşlanmış makarnayı ekliyoruz.
3-4 Dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

Ve bitti...

Tabağa alıp üzerine, rendelenmiş parmesan ve küçük küçük doğranmış rokayla süslüyoruz...

Çoooook lezzeetli olduğu için,
Afiyetle yiyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder