Haftalık pazar alışverişi yaparken turşuluk salatalıkları gördüm ve almaya karar verdim,
Daha önce hiç turşu yapmamıştım,
Tabiki ananemi aradım hemen ve tarifi aldım,
Simdi seninle paylaşıyorum,
Malzemeler;
750 gr turşuluk salatalık
1 avuç sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
500 ml üzüm sirkesi
Yapılışı;
1 avuç sarımsağı soyup, turşu yapacağımız kavanozun dibine diziyoruz,
üzerine yıkayıp uç kısımlarını kestiğimiz salatalıkları dizmeye başlıyoruz,
Kavanozun tamamını dolduruyoruz,
Ayrı bir kapta, tuz, şeker ve sirkeyi karıştırıyoruz,
Tuz ve şeker eridikten sonra sirkeyi kavanozun içine boşaltıyoruz, kavanozu ters düz ediyoruz, sıkı sıkı kapalı oldugundan emin oluyoruz,
Ve bittti,
üç dört hafta sonra yenmeye hazır :)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder