2 Eylül 2013 Pazartesi

Armut Reçeli

Armut Reçeli
 
Neeeee,
Aisdik mi??
Evet ne yazık ki reçellerin hepsi asidik..
 
Ama ben kendimi biliyorum mutlaka, reçel yiyeceğim, bu yüzden kendim yaptım..
 
İlk defa denedim ve tadını çok sevdim, Ayva reçelini biliyorsanız ona ok benziyor..
 
Malzemeler:
Miktarlar biraz komik olabilir :) eğlenelim öyleyse.
 
Armut (1 kg dan 1 adet fazla)
Toz Şeker (1 kg dan daha az- 1 su bardağı kadar az) (ben çok şekerli sevmediğim için böyle yaptım, sen 1 kg kullanabilirsin)
Çubuk tarçın (1 adet)
Karanfil (5-6 adet)
Limon suyu (1 çorba kaşığı)
Tuz (iki üç tane)- bir çimdik bile değil
 
 
Yapılışı:
Armutları yıkayıp, kabuklarını soyuyoruz.
Reçeli yapacağımız tencerenin içine istediğimiz şekilde doğruyoruz. Ben küp küp doğradım.
Üzerine toz şekeri döküyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp, bir gece bekletiyoruz.
 
Ertesi gün, şeker sulanmış oluyor.
İçine çubuk tarçın ve isteğe göre karanfilleri atıyoruz.
 
 
 
 
 
1 saat boyunca kaynatıyoruz. bir saat sonunda içine limon suyunu ekliyoruz. 15 dakika daha kaynatıyoruz. 2-3 tutam tuz ekleyip reçelimizi ocaktan alıyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tencerenin üzerini börtü böcük düşmesin diye tülbent ile kapatabilirisiniz.
1 gün güneşte beklesin.
sonra kavanozlara boşaltıp afiyetle yiyebilirisiniz...
 
 
 
 
 Afiyet Bal şeker olsun
:)

1 yorum: