9 Temmuz 2013 Salı

Karidesli Kremalı Makarna


Karidesli Kremalı Makarna

Dondurulmuş Karides (400 gr)
Ceviz (1 avuç)
Krema (300 ml)
Pesto Sos (1 yemek kaşığı)
Kuru biber (3 adet)
Tereyağı (1 tatlı kaşığı)
Zeytin yağ (2 yemek Kaşığı)
Bir miktar tuz
Roka (5-6 dal)
Parmesan peynir
Barilla Penne makarna (250 gr)
Sirke (5-6 yemek kaşığı)
Sarımsak (5 diş)
Pul biber (1 çay kaşığı)


Yapılışı:


1) Öncelikle bir tencerede makarnamızı haşlıyoruz, sonra süzüyoruz, ve krema hazırlanırken bekletiyoruz.

Makarnanın çok haşlanmaması gerek, en azından biz Aldente seviyoruz, yani diri.

2) Başka bir tencerede, dondurulmuş karidesleri, kaynar sirkeli suyun içine atıyoruz, haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz.
Karidesler biraz kremayla da pişecek, ayarlamanızı ona göre yapın.

Sosunu hazırlamaya geldi sıra,

Bir tencerenin içine,
tereyağ, zeytin yağı, sarımsak ve pul biberi, iri parçalara ayırdığımız kuru biberi atıyoruz. 5 dakika kadar, karidesler çok kızarmadan hafifçe pişiriyoruz. Üzerine krema ve pesto sosu ve ekliyoruz, biraz da tuz,
Sos koyulaşmaya başlıyor. Sos kaynadıktan sonra, üzerine cevizleri ve haşlanmış makarnayı ekliyoruz.
3-4 Dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

Ve bitti...

Tabağa alıp üzerine, rendelenmiş parmesan ve küçük küçük doğranmış rokayla süslüyoruz...

Çoooook lezzeetli olduğu için,
Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder